Öppet Hus

Öppet Hus

Gott ackompanjerat av höstfärger och gråtonad duggregn framstod det varma och kreativa inomhusklimatet, med blomsterbuketter, målarpenslar och entusiastiska studenter, som en levande berättelse om en alldeles ordinarie arbetsdag på Munkeröds Florist- och Estetutbildning i Stenungsund.

Öppet Hus på gymnasieutbildningen försiggick i ett färggrant kreerande där snittblommorna hanterades med varsamma och bestämda händer- och buketter formades i manschett-konstruktioner av gyllenfärgad guldtråd, väl matchad till buketten men även årstiden.

Inspiration hämtar man gärna från omgivningen men också från årstidernas alla säregenheter.

När man klev in i nästa lokal uppenbarades man av en miljö fylld av målarpenslar, stafflier och en mängd alster utförd av estetprogrammets studenter. I lokalitetens hyllor och skåp skymtades målarduk, utrustning till drejning i lera samt ett knippe 70- tals analoga fotografiapparater.

Att skapa konstverk innebär användning av olika verktyg- och det viktigaste är nog ändå ens egen kreativitet, och att våga prova.

Som sig hör och bör serverades det givetvis kaffe och morotskaka, samt information om de respektive utbildningarna. Att kunna besöka skolan och se hur studenterna arbetar, ställa frågor och känna in miljön är nyttigt för både kommande studenter och även föräldrar.

Nästa tillfälle att göra skolan i Stenungsund ett besök blir i december.

Text o Foto: Egil Aasgaard